Egipte i Nord d’Àfrica

David Rull

foto-david-rull-1(Barcelona, 1972) és Doctor en Egiptologia per la Universitat Autònoma de logo David RullBarcelona (UAB). També és Llicenciat en Filosofia per la UAB i Máster en Estudis Orientals–Egiptologia per l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la Universitat Autònoma de Barcelona (IEPOA-UAB) Després d’acabar els estudis d’Egiptologia s’especialitzà en la llengua, la religió i mentalitat egípcies de finals del Regne Antic i durant més de deu anys ha dedicat la seva recerca a la traducció i l’estudi dels anomenats Textos de les Piràmides, és a dir, els textos que es van esculpir dins de les cambres interiors de les piràmides dels reis –i d’algunes reines– de la V i VI dinasties. El resultat d’aquestes investigacions ha estat un tesi doctoral titulada Los verbos ascensionales en los Textos de las Pirámides. Una aproximación léxica y cultural.
Ha fet diverses estades a alguns principals centres de recerca de la capital egípcia –l’Institut Français d’Archéologie Orientale (IFAO) i la American University in Cairo (AUC)– i ha participat en diversos congressos nacionals i internacionals exposant els resultats de les seves investigacions. També ha publicat alguns articles en la premsa especialitzada (“Solar Ascension and Osirian Raising in the Pyramid Texts concentrating on the Study of the Determinatives”, Leuven 2004; “El vuelo mágico del rey en los Textos de las Pirámides”, Tenerife 2011).
Actualment, compagina la recerca amb la docència universitària i imparteix classes de llengua, literatura i religió egípcies als programes de tercer cicle de l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la Universitat Autònoma de Barcelona (IEPOA-UAB). També és Tutor de la Llicenciatura i del Grau en Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Consultor del Programa de Viatges de l’Institut Internacional de Postgrau de la UOC (IIP-UOC) i professor del Màster en Periodisme de Viatges que imparteix el Gabinete de Eduación y Comunicación de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.
Ha publicat alguns articles de divulgació sobre l’Egipte antic i contemporani (GEO i Lonely Planet Magazine) i és coautor dels cursos virtuals: “El antiguo Egipto. Introducción a la civilización faraónica”, “Entre la sorra del Sàhara i les aigües del Nil. Egipte a vol d’ocell” i “Viatges i Viatgers” (IIP-UOC). També és coautor del llibre Viajes y Viajeros. La aventura de viajar… desde los orígenes hasta nuestros días (Niberta, 2008).
Des de fa més de deu anys també es dedica a assessorar, organitzar i guiar viatges i expedicions a Egipte, al Nord d’Àfrica, el Pròxim Orient i el Sàhara per a diverses agències i empreses especialitzades. En l’actualitat també coordina la secció de viatges de l’empresa Concep-T. A part del continent africà i els seus deserts ha viatjat per diversos indrets d’Àsia com l’Índia, el Tibet o el Nepal on ha fet trekkings i ha escalat algunes de les seves muntanyes.

Més informació: www.davidrull.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s