Assís i Arezzo

Meritxell Casanovas

foto meritxell toscanaHe fet de la meva passió una feina: des de nena he tingut interès per  l’estranger i els estrangers; vaig estudiar TEAT (Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques) a la Universitat Insetur, l’Escola Oficial de Turisme de Catalunya,  a Girona, on vaig aconseguir el carnet de guia oficial de Catalunya amb els idiomes anglès, francès, italià i alemany; vaig fer el programa Erasmus a la Universitat de Turisme de Brighton, a Eastbourne, i el programa Europeu Eurodysée a Sttutgart, Alemanya.
Després de diverses experiències en el sector turístic com a guia acompanyant, en agències de viatges, tour operadors i central de reserves, m’he dedicat al treball de guia turístic.
Vaig començar com a guía local a Catalunya, sobretot a Barcelona, vaig seguir el curs de guia local d’Andorra l’any 1996, després d’haver fet el curs de guia turistic de l’Umbria 800 hores al CST  (Centro di Studi superiori dul Turismo e sulla Promozione Turistica).
Treballo com a guia local de l’Umbria de forma continuada des de l’any 2000, amb turistes de tot el món, en els diferents idiomes per als quals tinc l’habilitació.
L’any 2011 vaig estendre l’habilitació a l’idioma portuguès. El 2012 em vaig treure  l’examen per a  l’habilitació de guia local a la Toscana província d’Arezzo.
 Després d’haver viscut a Roma durant dos anys, on vaig  aprendre l’idioma, vaig decidir venir a aquesta part desconeguda d’Itàlia.

Però on és la Umbria? Una paraula molt desconeguda?  La regió veïna de la famosa Toscana. És el cor verd d’Itàlia, es troba al centre d’aquest país, a unes dues hores al nord de Roma i a dues hores al sud de Florència. Terra de sants: hi va néixer Sant Francesc d’Assís, Assís (important meta de peregrinació: cada any té sis milions de persones que visiten la ciutat, proclamada patrimoni de la humanitat l’any 2000), Santa Clara, Santa Rita de Cascia, Sant Benet, entre d’altres. Entrar en aquesta zona és endinsar-te a l’Edat Mitjana, on cada ciutat i poblet té un color diferent: rosa calcari, taronja, gris, blanc… El paisatge és molt bonic, però cada temporada té un color completament diferent, de la primavera a la tardor. Segurament haureu vist algun quadre del Perugino: en ells es veu perfectament el paisatge; com el pintor Piero della Francesca, qui en moltes obres ens deixa veure l’alta vall del riu Tíber, terra de frontera amb la Toscana.
Sabíeu que en aquesta regió tenim les cascades més altes d’Europa “Le Cascate delle Marmore” on va néixer Sant Valentí?, el patró dels enamorats a molts països del món, no per als catalans és clar.
A la famosa Toscana trobem la més desconeguda província d’Arezzo. A la província d’Arezzo hi trobem la ciutat d’Arezzo, on van fer la pel·lícula La vita es bella i on cada mes hi ha un dels mercats d’antiguitats més importants del país; o Cortona, ciutat coneguda sobretot per la pel·lícula Sota el sol de la Toscana. A la mateixa província, una important destinació per conèixer les passes de Sant Francesc d’Assís, a part de la seva ciutat natal, tenim la Verna, el convent on va rebre les llagues, Montecasale, Cortona celle o Santa Margerida de Cortona.
Per a qui li agrada la bona taula, podem fer degustacions d’oli d’oliva amb la visita del molí d’oli, de vi, o de tòfones; en aquesta zona tenim els dos tipus: la negra, més econòmica o la blanca a l’alta vall del Tíber. També podem veure telers amb elaboració a mà, tovalles i tovallons artesanals.

Serà un plaer acompanyar-vos per conèixer aquest territori.

Com arribar-hi?
Des de Catalunya hi ha vols directes només alguns mesos a l’any des de Girona-Cassà de la Selva a l’aeroport de Sant Francesc d’Assís, a Sant Egidio, Perugia.

Més informació:  meritcasa@hotmail.com

Deixa un comentari